17 Ocak 2011 Pazartesi

Vurulduk ey Galatasaray, unutma bu günleri!



Vurulduk ey Galatasaray, unutma bu günleri!


Çok değil daha iki sezon önce Skibbe'yi gönderip yerine büyük kaptan Bülent Korkmaz'ı getirip taraftarının önüne atarken yüreği sızlamayan adamlar tarafından; geçen sezon kurulan müthiş kadronun, müthiş teknik heyetin mimarı olan ve belki de kurulan kadroyla başarıları getirebilecek Haldun Üstünel'i sırf koltuklarına tehdit oldu diye gönderen hayasızlar tarafından; kötü gidişattan sadece kıçlarını kurtabilmek için Hagi efsanesinin arkasına sığınan korkaklar tarafından; biletini halktan önce daha çok para verenler tarafından; 175 liralık formasını 175 lira etmeyecek adamlara giydirenler tarafından; vurulduk, kandırıldık ey Galatasaray!


Stadının açılışında, çapı kulube malzemeci bile olmaya yetmeyecek bir adamın stadın ortasında Galatasaray'ın "en adam" başkanını aşağılamasına göz yuman vefasızlar tarafından; bunu ıslıklayan taraftarına nankör diyen şirketin genel müdür yardımcısı müsvettesi tarafından; yaladığı müzakerecinin götünden ayrılmayıp onurlu bir duruşa "kuş beyinli" diyen omurgasızlar tarafından; kuruşuna dizildik, asılmaya çalışıldık ey Galatasaray!


Kansızları ıslıkladığı için kendi taraftarını fişleyip, insanların yediklerinden içtiklerinden kısıp aldıkları kombineleri iptal etmekle tehdit eden yalaka bir başkan tarafından; tarihi bir açılış maçını izleyemeyecek kadar korkak bir başkan tarafından; Galatasaraylılık duruşunu biat etmek sanan köle olmuş bir başkan tarafından; iş hayatını, onuruna ve onurunun üstüne yemin ederek geldiği Galatasaray koltuğuna değişen haysiyetsiz bir başkan tarafından;koltuğunun geçmişini koruyamayacak kadar sefil bir başkan tarafından; sokakta pazardan aldığı Galatasaray formasını giyen çocuk kadar Galatasaray'lı duruşa sahip olamayan bir başkan tarafından; hançerlendik ey Galatasaray!


Maç sunmayı bilmeyen reyting düşkünü spikerler tarafından sesini kısmak istediler! "Bağımsız gazateciyim" diyerek ortalıkta dolaşan yalakaların 'eyvaaah'larına muhattap bırakıldın milyonların gözü önünde! "40 yıllık Galatasaraylıyım" diye köşesinde yazı yazan adamın "stat çevresindeki yolları yapmazlarsa" korkaklığıyla kötülediler seni! Kalem bile tutamayacak onursuzlar tarafından nankörlükle suçlandın! Korkakların, iki yüzlülerin rengini belli eden turnusol kağıdı ruhunu yırtmak istiyorlar ey Galatasaray!


Deplasmanda ve Sami Yen'de sadece beleş bilet oldukça hep seninle olduğunu gösteren magandalar tarafından; reislerine biat etmeye alışmış başkan yalakaları tarafından; maç boyunca ölü gibi tezahürat etmeyi alışkanlık haline getirmiş, cehennemi kolay deplasman haline getiren kavgacı güruh tarafından;  kendi evinde öldürülmeye çalışıldın ey Galatasaray!


Sırtındaki 10 numarayı taraftarının verdiğini unutan; taşıdığı armayı aşağılayan adamları yuhalayan taraftarının arkasında duramayan; Metin Oktay'ın adamlığından, kaptanlığından, Galatasaraylılığından nasibini alamamış, bir bez parçasını koluna takan adam tarafından kandırıldın ey Galatasaray!


Her işe siyaset karıştırdığı yetmezmiş gibi şimdi bir de futbola siyaset karıştırmaya çalışan bir başbakan tarafından; sağındaki ve solundaki köpekleriyle, kulubünün değerlerine ve onuruna saldırmaya çalışan bir başbakan tarafından; "tek kuruş yatırımının olmadığını" iddia edip kazandığın başarılarını görmezden gelen dini ve imanı para olan bir başbakan tarafından; ruhunu ve taraftarını, verdiğini iddia ettiği 450 milyon lira ile satın almaya çalışan ama ruhumuzun yerine sadece şehrin göbeğinde 450 milyon liradan daha değerli bir araziyi aldığını anlatmayan şark kurnazı bir başbakan tarafından; kendisinin padişahlık demokrasisinin Galatasaraylılığa yetmeyeceğini hala anlamaya çalışmayan bir başbakan tarafından; sindirilmeye, bitirilmeye, tüketilmeye çalışılıyorsun ey Galatasaray, unutma bu günleri!


Galatasaray taraftarlığı, Galatasaraylılık duruşu hak edilir! Kötü gününde askıya almazsın, baskıya boyun eğmezsin çünkü sen taraftarsın, üstelik sen Galatasaraylısın. Senin desteklediğin o arma kulüp hainliği bir kenara, vatan haini Ali Kemalleri gördü! Senin desteklediğin o arma, sahada kazanılmış zaferlerden önce cephede kazanılmış zaferleri gördü! Senin desteklediğin o arma, kriz zamanlarında halkının umut kaynağı oldu, deprem zamanında prefabrik evlerde izlenilen televizyonların içinden halkının tutunacak dalı oldu! Sizler yiğidi kuru soğana muhtaç etmeden önce Galatasaray vardı ve bugün yiğidi kuru soğana muhtaç etderken de ıslıklandığınız ve ıslıklanacağınız yerde Galatasaray var! Galatasaraylılık işte bunları bilmektir!

Son olarak Galatasaray taraftarı ve taraftarının ruhu olmazsa, Galatasaray'ın ne büyüklüğü kalır ne de götünüzün altındaki koltuklarınızın değeri kalır!


Ve;


Sonsuza dek sürecek bizim aşkımız
Biz galatasaraylıyız
Herkes gider biz kalırız
Biz Galatasaraylıyız...


Başka bir Galatasaraylı Uğur Mumcu'ya selamlar olsun...